Jánoska 2010.06.29. 10:11

Szélessáv fail

A következő szerzeményem egy MARC NR-52F1-es rádió. Sajnos úgy került hozzám, hogy az AM vétele elég néma volt (hallani lehetett, de kb 3 mm-ről). A VHF része hibátlanul működött, sok értelmes adást nem fogtam, max egykét számot mormogtak a légisávon, valamint a TV2 hangja jött még be. :)

Az AM rész javítgatása közben letört a tápvezeték egyik fele, így a rádió jobb létre szenderült. Sajnos máig nem értem, hogy egy tápvesztés miért jár meghibásodással, de valószínű az erősítő IC-je haldoklik. Ha tudok szerezni bele, talán kicserélem, de rettenetesen nehezen szerelhető a rádió.

A skálahúrozás valami eszement bonyolult módon van megoldva, egyszerre tekerheti az ember az AM-et és VHF-et. A legjobb a rádióban a kétsebességű tekerője. :) Amúgy ahhoz képest, hogy Japán gyártmány, elég egyszerű megoldásai vannak, és a műanyagjai szépen törnek. Pedig nem lenne rossz kis rádió, ha jól működne. :)

 

Szóval az első törekvésem egy széles(sebb)sávú vevőre nem jött be. Amúgy mostanában nagyon jók a terjedési viszonyok, szinte az összes CB csatornán karattyolnak az olaszok.

 Még a Satellit 2100-assal is simán be lehet őket fogni, csak marha finoman kell hangolni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hullam.blog.hu/api/trackback/id/tr962117997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása