A téma adott, több napja mindenféle rádiójelekről, titkos kémjelentésekről, parancsokról, állandó rádióadókról olvasgattam, és belebotlottam a címben említett oroszok által kitalált és szerintem megvalósított hadműveletről.

Egész egyszerű, egyben hátborzongató. Adott két egymásnak feszülő nagyhatalom, akik könnyedén elpusztíthatják az egész bolygót, ezt mindketten tudják, így senki nem lép, csak védekezik. Majd egy orosz ember fejében kipattan egy zseniális ötlet, a dögöljön meg a szomszéd tehene analógiájára épülve. Amint a nagy Szovjetúnió teljesen elpusztul, úgy egy önműködő rendszer automatikusan elpusztítja Amerikát is. Azaz lényege, hogy a szovjet (orosz) katonai irányítás teljes megsemmisülése esetén automatikusan indítson be egy totális válaszcsapást a szovjet nukleáris rakétahordozó tengeralattjárókról, melyek nem estek áldozatául a támadásnak, hogy kilőjék Amerika nagyvárosaira a saját arzenáljukat.

Ez ugye nem parancsra történik, hisz akkor épp nem lesz aki parancsot adjon, hanem ellenkezőleg, egy folyamatosan fogható (rádió)jel (UVB-76?) megszűnés indíthatja fél órán belül az ellencsapást.

Gyönyörű, egyben teljesen felesleges elgondolás, illetve fejlesztés. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://hullam.blog.hu/api/trackback/id/tr222334081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr_watts 2010.09.30. 19:38:05

Szerintem a nuklearis tamadas eszlelese es a becsapodasok kozott,annyi ido van a valaszcsapasra,hogy csak na.......viszont a temaval kapcsolatban,a legjobb film(szerintem):Fail-Safe (1964) illetve a remake,Fail-Safe (2000).Ajanlom!

Jánoska 2010.10.01. 09:43:51

@dr_watts: Lehet az oroszok rettegtek attól, hogy váratlanul éri őket a csapás, amit nem észlelnek. Bár szerintem elég sokat tudtak egymásról :)
A filmet köszi! Letöltöttem, már csak a felirat kell időzítenem. :)

David Bowman 2013.04.27. 01:15:30

Nos, ez egy feltételezés, amit semmi sem támaszt alá. A rádióadás folyamatos volt vagy 30 éven át élő, bekapcsolt mikrofonnal, amibe soha senki sem szólt bele. Halott kéznek teljesen felesleges.
süti beállítások módosítása