Kérdezi állandóan az asszony. Egy Grundig RR640-es rádiós magnóról beszél. Nem tudom miért haragszik rá annyira, egy szép masszív magnós rádió, amit csak olcsósága, külső hibátlansága és jobb sorsra érdemeltsége miatt vettem meg. Nagyon használni komolyabb rádiózásra nem lehet, de legalább stereo FM-et tud. Igaz némi csavargatás után. Boldogok a tudatlanok, ugyanis egy rádió AM/FM hangolása fülre nehézkes, és nem is érdemes nekiállni. Főleg FM stereo jelet összehozni a legnehezebb. Ennél mégis valahogy sikerült, igaz nem atombiztosan, de fel-felvillan a stereo LED egy-egy erősebb állomásnál. Sajnos a jelgenerátorok számomra csillagászati áron mozognak, valamint a hangoláshoz legalább érteni is kéne a rádiókhoz, nem csak szétszedni tudni. Így majd ha találok valakit aki megcisnálja, szerintem kap tőlem 3-4 munkát is. :)

Szóval ez egy egyszerű kis magnó, pár extra funkcióval (felvétel némítás, stereo kiterjesztés, stereo mikrofon), aminek ékszíjait beszőtte hálójával az idő vasfoga. Mivel a befőttesgumi erre a célra nem igen megfelelő, de szükség törvényt bont, kapott két szép sárgát, amivel meglepően jól szalad. De sajnos a legnagyobb lapos ékszíjjal megcsüngtem. Jelenleg egy másik magnóé van rajta, csak sajnos az is laza, így a visszafelé tekerés kicsit küzdelmes a motornak. Természetesen a boltban megint csak vigyorogtak, hogy nekik csak videotonhoz van ékszíjuk, de van itt egy doboz, nézzem meg hátha... Nos nem volt hátha, mind hengeres volt, lapos ékszíj az "sajnos nincs"...

Amúgy nagyon állat kis gépezet, masszív fülekkel. Képek:

A bejegyzés trackback címe:

https://hullam.blog.hu/api/trackback/id/tr282552840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2011.07.10. 17:43:02

Mennyi idős lehet a rádiósmagnó? Én 30-ra saccolom... ma is nagyon jól néz ki! Szerintem nem lesz Szíved eladni,-amit abszolút megértek!

CodeKiller 2012.05.06. 11:14:38

Üdv,

Ha már így idetévedtem és még aktuális, a www.hqelektronik.hu -nál nézted a szíjakat? Nekik van sokféle lapos és szögletes.
süti beállítások módosítása