Jánoska 2011.01.01. 14:15

Akadályok

Sajnos azt tapasztalom, hogy egyre több készüléket szerelnek úgy, hogy Te, mint egyszerű kis felhasználó ne tudd szétszedni. Épp ma akartam megkeresni a Satellit 700-asomban azt a kapcsolót, melynek az elemtartóban kéne lenni, hogy tudjam tölteni az akkukat, de sajnos nem tudom hova lett... Tény, hogy épp az a sarka lett megütve, majd javítva, így az oldalán szépen működik is minden, csak a kapcsoló tűnt el.

Nem gond, kapjuk szét, úgyis állandóan NiMH akksikkal fog menni, majd max rövidre zárom. De úgy látom túljártak az eszemen a Grundig mérnökei. Hiába készülök midenféle bitekkel és csavarhúzókkal, ha erőltetik a TORX-okat. Természetesen a bitek mit sem érnek ilyenkor, hisz azok csak az önmaguknál jóval nagyobb helyre férnek be, itt pedig oly szűkös a hely, hogy szinte alig látni a folyosó végén a csavar fejét. Van hozzá való vékony torx készletem, de sajnos azt elnyelte a költözés hevében a padláson létrejött szerszámkupac. Azért majd felmegyek, megkeresni.

Ennek ellenére nem tetszik ez a hozzáállás. Régen voltak TV szerelők, hatalmas táskákkal, alkatrészekkel, panelekkel. Ha ma cserélni akarok valamit, legtöbbször gúnyosan röhögnek a boltban, hogy az már 15 éve nem kapható. Pedig jó lenne a mai dolgokat is megjavítani. Talán ezért is szeretem a 70-80-as évek dolgait, mert ott még voltak cserélhető alkatrészek, amiket persze most már lassan nem kapni, csak bontottat, vagy kukázni kell egy másik példányt, és a kettőből csinálni egyet.

Így megy ez az autóiparban is. Nincs olyan, hogy megjavítjuk... Kicseréljük, és kész...

Na hol vannak azok a csavarhúzók?

A bejegyzés trackback címe:

https://hullam.blog.hu/api/trackback/id/tr892552140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása