Talán meg kéne néznem a címben említett filmet.

Ma kaptam egy telefont, hogy van egy régi rádió, elvihetem. Hát mondom ha régi, akkor rossz nem lehet! :) Odaérve egy Videoton R4300 Harmónia mosolygott rám. Első tulajdonosától, kicsit megsárgultan, de makulátlan politúrral! :) Itthon sikerült találnom megfelelő hálózati aljzatot hozzá, majd bekapcs... Semmi... Ki/Be, semmi... Már azt se tudtam ki vagy be van-e kapcsolva, mikor egyszer csak súgni kezd... AZISTENIT HÜLYEGYEREK! Ez csöves! :) Ez volt első találkozásom az elektroncsővel!

Varázsszem kacsingat, tekerget, hopp Kossuth.... Ugyan az a tipikus régi hangszín. Öcsém... Csodálatos egy szerkezet. Szétkaptam, kipucoltam, meglepődtem milyen jól "szerelhető", van benne kényelmesen hely, még véletlenül egy fogót is benne lehet hagyni. :) Tudom nem egy csodamasina a rádiógyűjtők körében, de akkor is én lehetek a második tulajdonosa! :) Kár, hogy egyik poti sapkája hiányzik. Talán majd sikerül szerezni!

A bejegyzés trackback címe:

https://hullam.blog.hu/api/trackback/id/tr461835566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Öreg Vatyi (törölt) 2010.10.01. 12:03:43

"Varázsszem kacsingat, tekerget, hopp Kossuth.... Ugyan az a tipikus régi hangszín."
Pont ezért szeretem az MR1-et még mindig középhullámon hallgatni, a 100-4500Hz frekimenet hozza azt a "régi hangszínt". :D

Jánoska 2010.10.01. 12:50:35

@Öreg Vatyi: Főleg egy fadobozosból! Igazán szépen a "három utas" Pacsirtából szól, és annak van a legjobb hangulatvilágítása! :)
süti beállítások módosítása